sport
10

Mladi atletski reprezentativci osvojili srebrene medalje u obje konkurencije

Klix.ba
Završene su šeste po redu Međunarodne Rumi dječije igre. Atletska repreznetacija Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojila je drugo mjesto.

Nakon jučerašnji odličnih nastupa naših mladih takmičara, ni današanji nisu bili ništa lošiji. Osvojili su veći broj medalja, devet, od kojih su dvije zlatne medalje. Mlada atletičarka, Sara Lučić je u skoku u vis ispunila normu za Evropsko prvenstvo mlađih juniora. Lučić je osvojila prvo mjesto preskočivši letvicu postavljenu na visini od 174 cm.

Povjerenje koje je ukazano Katarini Lemez dodjelom titule kapitena ekipe je opravdana. Katarina je u trci na 800 m osvojila zlatnu medalju, istrčavši trku za 2:16,19.

Druge dvije djevojke koje su nastupile drugog dana takmičenja, Anja Čolaković i Milica Jović, osvojile su druga mjesta u svojim disciplinama. Anja Čolaković je istrčala trku 100m sa preponama za 15,22s, dok je Milica Jović osvojila drugo mjesto u bacanju koplja zahvaljujući hicu od 33,29m.

Ženska štafeta je završila na četvrtoj poziciji sa vremenom 50,99s. Drugog dana takmičenja nastupilo je i pet atletičara muške atletske repezentacije. Osvojena su dvije srebrene i tri bronzane medalje.

Srebrene medalje su osvojili Belmin Mrkanović u trci na 800m (2:00,03) i Kosta Ivičić u bacanju koplja (54,13m).

Bronzane medalje su osvojili Arman ćuro u disciplini 110 m sa preponama (15,29, Ante Gagro u bacanju kugle (13,83m), te muška štafeta 4x100m (46,49s).

Na kraju dana, sabravši bodove koje su atletičari osvojili u svojim discplinama, muška ekipa je imala 57 bodova, a ženska 60 bodova.