sport
0

Mlade reprezentacije BiH i Hrvatske u srijedu u Š. Brijegu

NINA
Stadion Pecara
Stadion Pecara
Prijateljska utakmica između mladih reprezentacija BiH i Hrvatske odigrat će se u srijedu, 2. marta na stadionu Pecara u Širokom Brijegu u 17 sati.

Ovo je druga međusobna utakmica ove dvije ekipe u posljednja četiri mjeseca - u novembru su izabranici Ibrahima Zukanovića u Vinkovcima napravili veliko iznenađenje savladavši ekipu Slavena Bilića s velikih 4:0.

Ujedno će ovo biti i posljednja provjera i za jedne i za druge pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima Hrvatska puno bolje stoji - u tri susreta došli su do devet bodova, dok su naši nogometaši upisali dva poraza.

“Za nas je ova utakmica specifična iz više razloga”, kazao je Zukanović na današnjoj konferenciji za novinare dodavši: “Prvo, mislio sam da ćemo imati tu privilegiju da malo više uživamo u pobjedi iz Vinkovaca, koja je, moram priznati, bila sasvim neočekivana, ali drago mi je da se ponovno susrećemo. Utakmica će imati jednu specifičnu težinu zbog činjenice da će se reprezentacija Hrvatske, za koju moram reći da je u ovom trenutku dosta kvalitetnija od naše, htjeti revanširati za poraz. Međutim, to je prijateljska utakmica i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Očekujem da ćemo i jedni i drugi izvući maksimum iz ovog susreta”, poručio je bh. selektor.