sport
36

Mlada stonoteniska reprezentacija BiH na pripremama u Foči

Klix.ba
Mlada stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u Foči gdje se održavaju pripreme za Evropsko prvenstvo za mlade u Zagrebu (8-17. juli).

U Foči se trenutno nalaze tri najbolja juniora Luka Mihailović, Dino Čizmić i Marko Vučijak, dok će se ekipi nešto kasnije priključiti i Mirza Hanić koji radi obaveza prema fakultetu nije mogao biti prisutan.

Pored juniora u Foči vrijedno treniraju i tri najbolje juniorke Snežana Marković, Elda Šehić i Nedžma Mulalić, dok će na EP samo u pojedinačnoj konkurenciji nastupati i Ajla Salkić.

Osim naših juniorskih selekcija tu su i kadeti u sastavu Nikola Mihailović, Adin Šećibović i Bakir Husremović, kao i kadetkinje Harisa Mešetović, Alemka Hasečić, Amila Spahić i Ema Lovrić.

Reprezentativci u Foči imaju izvrsne uslove za rad. Treninzi se odvijaju dva puta dnevno u Gradskoj sportskoj dvorani, pod nadzorom selektora Gorana Rajčića, Amele Mujezinović, Igora Mihailovića i Gorana Unčanina.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je upriličio prijem za naše mlade reprezentativce i selektore, a treba napomenuti da je domaćin obezbijedio i jednodnevni izlet na Tjentište.