sport
298

Mišići i vještine: Državno prvenstvo u Street Workoutu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Tricepsi, bicepsi, kvadricepsi, trbušni mišići, leđni "trapezi"... Sve to na jednom mjestu - u banjalučkom parku Mladen Stojanović, u okviru prvog državnog prvenstva u Street Workoutu, koje je okupilo više desetina takmičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Organizacija događaja pripala je grupi Bar Legion iz Banje Luke, kao glavnim predstavnicima WSWCF (Svjetske federacije za street workout), uz podršku Red Bulla, Protein.ba i Animi Imperio, a svi prijavljeni takmičili su se u tri discipline: free style, zgibovi i propadanja.

Organizator prvenstva Pavle Đurđević rekao je da mu je drago što je Banja Luka organizator ovakvog događaja koji promoviše zdrav i aktivan način života.

"Ovo jeste događaj koji je prvenstveno namijenjen mladima, ali svi su dobrodošli. Ova vrsta sporta spaja zdrav razvoj tijela i prirodu, a iz te kombinacije može se roditi samo zdrav život. Mnogo je prijavljenih, a posebno me raduje što ima mnogo mladih. Najmlađi takmičar ima 16 godina i dolazi iz Sarajeva", istakao je Đurđević.