sport
0

Mirko Filipović osvojio Prideov Grand Prix turnir

FENA
Hrvatski majstor borilačkih vještina Mirko Filipović osvojio je naslov pobjednika Prideova Grand Prix turnira u ultimate fightu, koji je danas održan u Tokiju. Filipović je u finalu tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao Amerikanca Josha Barnetta.

Filipović je bio dominantan tijekom cijelog finalnog meča. Boksačkom tehnikom uspješno je kontrolirao tijek borbe, a u drugoj polovici prve runde serijom jakih udaraca srušio je na pod Barnetta. Hrvatski borac je i u parteru nastavio dominaciju, pa je Barnett, nakon što je primio još nekoliko teških udaraca, morao predati meč minutu prije kraja prve runde.

"Ovo je moj najsretniji dan u životu, na svoj 32. rođendan ispunio sam sportski san. Zahvaljujem svima koji su bili uz mene, a posebno ljudima iz svog stožera. Jedino žalim što moj otac danas nije mogao biti sa mnom, nažalost umro je prije 12 godina. Ovaj naslov posvećujem njemu", izjavio je Filipović nakon pobjede u finalu.

Bila je ovo treća Filipovićeva pobjeda protiv Barnetta, koji je u polufinalu odlukom sudaca svladao Brazilca Antonia Nogueiru "Minotaura". Filipović je u polufinalu, koji je održan tri sata ranije, nokautom u prvoj rundi pobijedio Brazilca Wanderleija Silvu. Filipović je meč protiv Silve okončao svojim čuvenim lijevim "high-kickom". Pogodio je Silvu u glavu i Brazilac je ostao ležati na podu.