sport
0

Milićević, Ivanek i Obradović u drugom kolu

FENA
Bosanskohercegovački stonoteniseri Srđan Milićević i Vladimir Ivanek plasirali su se u drugo kolo Evropskog prvenstva u Beogradu.

Milićević je u prvom kolu bez borbe pobijedio Irca Grahama, dok je Ivanek bez borbe savladao također Irca Murphyja.

Milićević u drugom kolu u četvrtak igra protiv Norvežanina Erlendsena, a Ivanek protiv Italijana Yanga.

Plasman u drugo kolo nije izborio Almir Divović, koji je poražen od Ukrajinca Zhmudenka sa 0:4, dok Edin Hadžić meč prvog kola igra kasnije.

U ženskoj konkurenciji u drugo kolo plasirala se Sonja Obradović, koja je bez borbe pobijedila Irkinju Fusco. U drugom kolu Obradović će igrati protiv Austrijanke Heine.

U prvom kolu poraze su pretpjele Belma Bušatlić i Miljana Antonić. Bušatlić je sa 2:4 poražena od Makedonke Veskovske, a Antonić sa 3:4 od Belgijanke Indeherberg.

Direktno u drugo kolo plasirala se Dragana Iveljić, koja u 17.30 igra protiv Slovenke Todorović.

U konkurenciji muških parova plasman u drugo kolo izborili su Divović i Hadžić, koji su pobijedili crnogorski par Đukić/Efendić sa 3:0 (11:9, 11:9, 11:5). Bh. stonoteniseri se u drugom kolu sastaju s njemačkim parom Baum/Ovtcharov.

Ivanek i Milićević meč prvog kola parova igraju kasnije.

U konkurenciji ženskih parova Sonja Obradović i Belma Bušatlić su u prvom kolu pobijedile Norvežanke Andersen i Grutle sa 3:0 (11:9, 11:6, 11:7), a u drugom kolu igraju protiv bjelorusko-ruske kombinacije Pavlovich/Fadeeva.

Miljana Antonić i Dragana Iveljić meč prvog kola parova igraju kasnije.