sport
311

Mesud Selimović pred K-1 turnir u Tuzli: Nadam se borbi u polufinalu

Piše: Edin Isanović
Borilački spektakl pod nazivom "K-1 World Grand Prix Euro", turnir osam boraca bit će održan u dvorani Mejdan u Tuzli 3. decembra. Poznati bh. borac Mesud Selimović bio je najavljen kao jedan od osam boraca.

Ipak, zbog lakše povrede, Selimović će nastupati u rezervnom dijelu turnira. Ukoliko se neko povrijedi i ne bude se mogao boriti u polufinalu, pobjednik meča Selimović – Rodriguez uskočit će kao zamjena.

"Opcija da mogu biti osvajač turnira se nikako ne isključuje. Dovoljno sam spreman za takav scenarij. Sada se osjećam dobro i jedva čekam da se popnem na ring i pokažem šta mogu. Publika će sigurno uživati jer iza mene stoji najbolji kickboxer naše zemlje Salko Zildžić kao moj trener i moja podrška. Pripreme su bile teške i bilo je naporno sve to podnijeti, ali evo priveli smo sve kraju i ostalo je samo da se popnem među konopce i pokažem šta mogu", kazao je Selimović za Klix.ba.

Tuzlanska publika priželjkuje borbu Igora Emkića i Mesuda Selimovića u polufinalu. Naš sagovornik naglašava kako ga meč u rodnom gradu posebno inspiriše.

"Kada se borite u svom gradu, to je nešto posebno. Pobjednik će uzeti pojas i nagradu od 15 hiljada dolara tako što će za jednu noć morati trijumfovati u tri meča. U decembru 2012. godine sam na turniru 'Sarajevo Fight 2' uspio osvojiti jedan takav turnir i iz svog iskustva najbolje znam o čemu se radi i koliko je to zahtjevno za jednog borca", zaključio je Selimović.