sport
20

Mesud Pezer u Estoniji oborio rekord stadiona, sutra na mitingu Dijamantne lige

Klix.ba
Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer nastupio je na mitinzima u Finskoj i Estoniji.

Na mitingu u Finskoj kuglu je bacio 19,76 metara. Pobjednik na ovom takmičenju bio je Finac Arttu Kangas, koji je ostvario pobjedu ličnim rekordom. Imao je hitac dužine 20,30 metara.

Današnji nastup u Estoniji bio je daleko uspješniji za Mesuda. Kuglu je bacio preko 20 metara, a pored toga hicem od 20,36 metara ostvario je pobjedu i postavio je novi rekord stadiona u estonskom Tartuu.

Nakon takmičenja Mesud je bio zadovoljan rezultatom jer dokazuje da će spremno dočekati predstojeće izazove.

Kao nagradu za današnji dobar hitac, Mesud je dobio poziv organizatora Dijamantne lige da nastupi u Štokholmu. Imat će priliku stajati rame uz rame sa bacačima kugle koji su bacali kuglu preko 21 metar, kao i bacačima koji su osvajali medalje na kontinentalnim i svjetskim takmičenjima.

"Upravo mi je menadžer javio da ću u srijedu nastupiti u Štokholmu, u utorak letim za Švedsku i nadam se da ću opravdati povjerenje i poziv organizatora. Koliko sam upoznat bit će veoma jaka konkurencija, 11 bacača kugle će biti koji su imali zapažene rezultate u ovoj sezoni. Ja ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat, ništa neću obećavati. Jaka konkurencija mi je svakako motiv više da pokušam popraviti svoj najbolji rezultat. Ja sam svoj cilj ispunio kada je u pitanju ova sezona. Ispunjena norma za Olimpijske igre dala mi je podstrek da radim još više i bolje, a vjerujem da će se to osjetiti već u narednom periodu", rekao je Pezer za stranicu Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pezer će nastupiti u srijedu, prvog dana takmičenja u 20:15 sati.