U izboru Nezavisnih novina
78

Mešić, Teletović i Ibišević kandidati za sportistu godine

FENA
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Kemal Mešić (atletika), Mirza Teletović (košarka) i Vedad Ibišević (nogomet) ostali su u konkurenciji za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2012. godini u izboru "Nezavisnih novina", odlučeno je na trećoj sjednici stručnog žirija u ponedjeljak u Banjoj Luci.

Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportiskinju ostale Ivana Ninković (plivanje), Larisa Cerić (džudo) i Emina Hadžiahmetović (stoni tenis).

Odluku o dobitnicima priznanja za ovu godinu žiri će donijeti 12. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu, nekoliko sati uoči završne manifestacije.

U konkurenciji za najbolju ekipu su muška seniorska boćarska reprezentacija BiH, muška košarkaška reprezentacija BiH i Košarkaški klub Široki WWin. Mehmed Skender (atletika), Aleksandar Petrović (košarka) i Jakov Lončar (boćar) kandidati su za trenera godine.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. Svečana manifestacija 12. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2012. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT bit će održana 12. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" u 21 sat.