sport
0

Međunarodni turnir ritmičke gimnastike

FENA
Dvorana "Ramiz Salčin" 13. i 14. oktobra bit će domaćin "drugog međunarodnog turnira ritmičke gimnastike u individualnim i grupnim vježbama" u organizaciji Kluba ritmičko-sportske gimnastike "Olimpik" (KRSG "Olimpik").

Turnir je otvoren za posjetioce, a cijena ulaznice je pet KM, saopćeno je iz KRSG "Olimpik", koji ove godine proslavlja petnaest godina postojanja.

Turnir će imati dvostruki karakter, takmičarski i egzibicioni.

U takmičarskom dijelu očekuje se učešće oko 100 takmičarki iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Dolazak su potvrdile delegacije 13 klubova, a u svojstvu vrhovne sutkinje dolazi i Milena Reljin -Tatić, najbolja ritmičarka svih vremena s prostora eks-Jugoslavije, osvajačica 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu 1989. u Sarajevu.

U takmičenju učestvovat će i mnoge članice KRSG "Olimpik", a mlade ritmičarke od kojih se posebno mnogo očekuje su: Albina Abaspahić, Amna Demirović, Hana Gujić i Dea Muminović.

KRSG "Olimpik" djeluje na području općine Novi Grad, okuplja veliki broj takmičarki od 5 do 15 godina, koje pod vodstvom glavne trenerke Hidajete Glavinić na međunarodnim takmičenjima postižu zapažene rezultate.

Prvi dan turnira 13. oktobra počet će svečanim otvorenjem i bit će posvećen prvim članicama kluba, danas uspješnim mladim ženama koje su od 1992. do 1995. pod kišom granata vrijedno trenirale, osvajale medalje na državnim i na internacionalnim takmičenjima.

Za ovu priliku prve članice kluba su pripremile egzibicionu vježbu.

Organizaciju turnira pomogli su Općina Novi Grad, Vlada Kantona Sarajevo, Kantonalno ministarstvo nauke i obrazovanja, te NATO-ove snage u BiH.