Nisu finalizirali budžet
0

Međunarodni olimpijski odbor Riju: Požurite, vrijeme otkucava!

Totalsport
Rio de Janeiro još nije finalizirao svoj budžet za Olimpijske igre 2016. godine, kao ni borilišta za nekoliko sportova, poput ragbija, hokeja na travi ili golfa.

Stadion Sao Januario, dom nogometaša Vasco da Game, originalno je bio planiran za održavanje ragbija sedam (ekipa sa po sedam igrača), novog olimpijskog sporta koji će imati premijeru u Riju. Budući da organizatori nisu obavili potrebne radove do zadanog roka 31. oktobra sada razmišljaju da se takmičenje u ragbiju sedam ipak održe na stadionu Joao Havelange, inače predviđenom za atletska takmičenja na Igrama.

"Naša poruka je i dalje ista, ali vrijeme otkucava. Organizatori se trebaju požuriti i baciti se na rješavanje tih situacija punim žarom", poručio je Mark Adams, glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora.

Brazil je također domaćin i Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine, a Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je također pozvala organizatore da ubrzaju pripreme i za to takmičenje

Rio de Janeiru je organizacija Igara povjerena 2009. godine, te će biti prvi južnoamerički grad koji će ugostiti jedne olimpijske igre.