sport
0

Uznemirujuće / Meč za humanitarne svrhe: Bivšem ragbisti pukla nadlaktica u hrvanju rukama

Klix.ba
Bivša zvijezda NRL ragbi lige Ben Ross odvezen je bolnicu nakon što mu je pukla ruka tokom "hrvanja rukama" sa bivšim profesionalcem Wendellom Sailorom, a u okviru meča koji je organiziran u humanitarne svrhe.

Svi prisutni, kao i gledaoci Kanala 9, mogli su vidjeti potresni trenutak kada mu je pukla nadlaktica jer je sve emitovano uživo.

Ross, koji je osvojio zlato u Penrithu 2003. godine, suočio se za stolom sa Sailorom kako bi vidjeli ko je jači. U sekundi se čuo zvuk i pojavila se bolna grimasa na Rossovom licu, dok se Sailor držao za glavu.

"Čuo sam pucanje i nisam znao šta se dogodilo dok nisam pogledao svoju ruku i shvatio da ne izgleda kako treba. Kada sam pogledao u Wendellovo lice znao sam da nešto nije uredu. Preblijedio je", rekao je Ross koji će danas biti operisan.

Upozorili su ga, nakon što je slomio vrat na terenu prije dvije godine, da će se morati dugo oporavljati. No, on nije mogao izdržati i tvrdi da se ne kaje.

"Samo da pošaljem mnogo ljubavi i dobrih želja @benross23 i njegovoj porodici nakon nesreće na @NRLFootyShow. Žao mi je Big Bene, osjećam se loše", tvitao je Sailor kasnije.

Ross mu je kazao kako nije niko kriv za to što se dogodilo i zahvalio se svima na brizi.

Ross je igrao za Cornullu i St. George Illawarri i imao je 170 pojavljivanja u utakmicama NRL lige. Predstavljao je Queensland u šest država tokom 11-godišnje karijere.