Boks
0

Mayweather se vraća u septembru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Floyd Mayweather jr., boksač koji je bio profesionalni svjetski prvak u čak pet različitih težinskih klategorija, odgodio je povratak u ring na 19. septembra, kada ga očekuje borba protiv Meksikanca Juana Manuela Marqueza

Borba u velter kategoriji se trebala održati sljedeći mjesec u Las Vegasu, ali je odgođena za septembar nakon što je Mayweather prije dve sedmice ozlijedio rebro. U petak su mu liječnici ipak upalili zeleno svjetlo za nastup u septembru.

  • Pravo je olakšanje što sam dobio dozvolu za nastup. Vjerujte mi, 19. septembra će biti veliki dan za boks – naglasio je 32-godišnji Amerikanac koji u profesionalnoj karijeri nije doživio poraz (39-0).

Mayweather se nakon velike pobjede u borbi neporaženih protiv Rickyja Hattona povukao u penzijuu. U međuvremenu se okušao i u “Plesu sa zvijezdama”, ali zov ringa je bio prejak i Mayweather, koji se uoči borbe protiv Hattona neskromno proglasio najvećim boksačem u historiji, odlučio je ponovno navući rukavice.

Marquez je trenutno svjetski prvak u lakoj kategoriji, po WBA, WBO i IBO verzijama, a zbog borbe protiv Mayweathera se odlučio prebaciti u velter. Meksikanac se dvaput borio protiv Filipinca Mannyja Pacquiaoa, jednom je izgubio, a jednom je meč proglašen neodlučenim. Uvjeren je da će biti prvi boksač koji je nanio poraz Mayweatheru.

  • Borit ću se za sve Meksikance koji će imati razloga za slavlje tu noć – poručio je Marquez.