Na raspolaganju svim klubovima
0

Mašala: Studenti FASTO-a sarađuju sa FK Željezničar

Klix.ba
Prof. dr. Almir Mašala
Prof. dr. Almir Mašala
Prof. dr. Almir Mašala, profesor je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Nekada je bio pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Autor je nekoliko knjiga i radova objvljenih u stručnim časopisima.

On je saradnik-predavač na UEFA-inom programu u sklopu Centra za edukaciju trenera Nogometnog saveza BiH. Naglašava kako smo veoma talentovana nacija.

"Da bismo povezali sportski sa poslovnim uspjehom, neophodno je da produkujemo kadar koji je spreman da obezbijedi to u prostoru upravljačkog, odnosno menadžerskog kadra, koji osim stručnog znanja, posjeduje i znanje u oblasti ekonomije, te menadžmenta i marketinga u sportu. To su intencije savremenog sporta“, kaže Mašala.

Dodaje kako je evidentno da je BiH ima bogato sportsko naslijeđe. Naglašava kako studenti FASTO-a imaju saradnju sa timom sa Grbavice, ali da ovaj fakultet može pomoći i koševskom timu.

"Saradnja sa FK Željezničar došla je kroz jedan pilot projekat. Naši studenti imaju ideje, imaju nove vizije, poboljšanja menadžmenta kvalitete FK Željezničar sa prijedlogom mjera unapređenja“, podvlači prof. Mašala.

S obzirom da je nekada igrao u FK Sarajevo, te da je veliki navijač Bordo tima kaže kako osjeća potrebu da punudi kadrove sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja da pomognu i marketinškom smislu koševskom timu.

"Svim klubovima u Premijer ligi stojimo na raspolaganju. Zaista bi bila šteta da se ne iskoriste resursi našeg fakulteta, a to su sjajni mladi studenti. Školovani ljudi koji su energični i inovativni“, zaključio je Mašala.