"Nevjerovatno težak maraton"
0

Maratonac u Newcastleu do trećeg mjesta stigao autobusom

Totalsport
Rob Sloan
Rob Sloan
Rob Sloan hvalio se kako je završio ''nevjerojatno teški'' maraton u blizini Newcastlea, nakon što je prešao ciljnu ravninu kao treći, s najboljim osobnim rezultatom. Pritom očito nije računao na dionicu koju je prevalio s autobusom.

Nakon 20 milja utrke, 31-godišnji Sloan, bivši vojni mehaničar, ''nestao'' je iz utrke. Jednostavno je uskočio u autobus za prijevoz gledatelja, odjednom je izašao iz šume u blizini ciljne ravnine i dokopao se trećeg mjesta.

"Ljudi u automobilima koji se pratili autobus vidjeli su ga kao ulazi i izlazi iz autobusa" objasnio je Dave Roberts, jedan od organizatora utrke.

Nakon što je Sloan u početku optužbe da je varao na Kiedler maratonu odbacio kao ''smiješne'', kasnije je, nakon istrage organizatora, koji se hvale kako organiziraju ''najljepši britanski maraton'', ipak priznao svoju prijevaru.

Dakako, Sloanu je oduzeta brončana medalja, te je dodijeljena Stevenu Cairnsu, koji je u cilj stigao kao četvrti.

"Sve vrijeme sam bio treći u utrci, a onda sam odjednom u cilj stigao kao četvrti! Bio sam sumnjičav što se dogodilo, ali on je tvrdio da me je prestigao. Još bih shvatio da je samo uzeo torbu sa slatkišima i majicu za treće mjesto, ali čovjek je još dao i cijeli intervju za novine u kojem je tvrdio da je osvojio treće mjesto", čudio se Cairns.