U prisustvu porodice i prijatelja
0

Maradona sahranio majku u Buenos Airesu

Totalsport
Maradona na majčinoj sahrani (Foto: AP)
Maradona na majčinoj sahrani (Foto: AP)
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona (51) ispratio je svoju majku na vječni počinak u ponedjeljak na sprovodu u četvrti Caballito u Buenos Airesu.

Ispraćaju Dalme Salvadore Franco de Maradona, koja je umrla u subotu od srca u 81. godini života, prisustvovali su porodica, bliski prijatelji i nekolicina dobro poznatih argentinskih sportista.

Maradona je bio vrlo blizak s majkom koja je bila na široko poznata kao "Dona Tota". Bivši kapiten i selektor argentinske reprezentacije na leđima ima istetoviranu ružu s riječima "Tota te amo" (Tota volim te).

Među uglednim sportistima koji su prisustvovali sahrani bili su nekadašnji nogometaš Boca Juniorsa Martin Palermo, trener River Plate Matias Almeyda i teniser Juan Martin del Porto.

Podsjećamo, na nedjeljnoj utakmici argentinskog prvenstva između Boca Juniorsa, Maradoninog nekadašnjeg kluba, protiv Racinga na La Bomboneri održana je minuta šutnje u počast majke koja je svijetu podarila jednog od najvećih majstora nogometne lopte.