sport
0

Maradona će se sastati s Hugom Chavezom

NINA
Bivši as argentinskog nogometa Diego Armando Maradona trebao se idućih dana sastati s venecuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom.

"On je fenomen i sretan sam što ću se s njim sastati", rekao je "zlatni dečko" privatnom TV-kanalu Fox-sports. Chavez je socijalistički orijentiran i nije poželjan u Sjedinjenim Američkim Državama.

Četrdesetčetvorogodišnji Maradona veliki je poklonik kubanskog predsjednika Fidela Castra, koji je također "nepoželjna osoba" za američke političare. On se s vođom kubanske revolucije sprijateljio prošle godine, dok se u Havani liječio od ovisnosti o kokainu.

"Pibe d'oro" je trenutno u kolumbijskom gradu Kartageni, gdje je na jednoj klinici obavio liposukciju, tačnije uklonio je 95 posto sala sa svog trbuha.

Maradona je pozvan u Venezuelu, gdje 1. aprila počinje prvenstvo Južne Amerike za nogometaše do 17 godina, pa se pretpostavlja da će se tada sresti s predsjednikom Chavesom.

Za 20 godina aktivnog bavljenja nogometom Maradona je 1986. u Meksiku osvojio titulu prvaka svijeta, a četiri godine kasnije, na svjetskom prvenstvu u Italiji, naziv viceprvaka. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je njega i Pelea 2000. proglasila igračima stoljeća.