sport
1

Mahir Moro, doktor iz Sarajeva, pobjednik regionalnog Power finala u kategoriji "Apsolutno"

Klix.ba
U hrvatskom gradu Vrbovec završeno je takmičenje u powerliftingu pod nazivom Power Finale, u organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza. Takmičari iz cijelog regiona odmjeravali su snage u nekoliko disciplina.

Bosna i Hercegovina imala je dva predstavnika i oba su osvojila medalju. U disciplini Power-lifting predstavljao nas je Sejfo Šehović u kategoriji do 74 kg, u disciplini Bench press Mahir Moro u kategoriji do 120 kg.

Naš treći predstavnik, Irfan Muhić, povrijeđen je na treningu dan uoči finala. Tridesettrogodišnji Mahir Moro, inače doktor u Općoj bolnici Abdulah Nakaš, u Sarajevo se vratio s medaljom u prestižnoj disciplini "Apsolutno".

"Ovo je bilo prvo takmičenje na kojem sam učestvovao i vrlo sam zadovoljan", kaže dr. Moro koji se ovim sportom intenzivno bavi posljednje četiri godine.

Bench press se smatra najpopularnijom teretanskom vježbom i najpopularnijom disciplinom Powerliftinga.

"Počeo sam sa borilačkim vještinama još prije 15 godina. Kasnije sam se fokusirao na Bench press. Danas je to za mene više od teretane i sporta, za mene je to savršen odmor nakon stresnog posla i način da svoju energiju kanališem na najbolji mogući način", kaže dr. Moro

Takmičenje u Bench pressu odvija se po dobnim i težinskim kategorijama.