sport
0

Loša organizacija Specijalne olimpijade: Olimpijci prespavali na podu

Piše: N. N.
Olimpijci koji će učestvovati na Specijalnoj olimpijadi koja počinje u subotu uveliko pristižu, ali je primjetna slaba organizacija prijema učesnika.

Već na samom startu pokazalo se kako organizacija Specijalne olimpijade i nije na najvišem nivou. Preksinoć je najmanje 1.500 olimpijaca bilo prisiljeno noć prespavati na podu dvorane srednje škole.

Problem je nastao jer su kasnili pojedini letovi pa su autobusi koji su trebali preuzeti olimpijce zapali u gužvu te nisu bili u mogućnosti da ih preuzmu.

U srijedu oko podneva olimpijci su konačno prevezeni do naselja gdje će biti smješteni tokom olimpijade.

"Nije bilo prestrašno", rekao je Collins Marigiri, trener kenijskog plivačkog tima. On je dodao da je njemu i njegovom timu ovo prvi boravak u Sjedinjenim Državama i da nije prestrašno što su jednu noć morali provesti na podu dvorane.

"Olimpijci nisu imali problema. Imali su hranu, vodu i mjesto gdje da prespavaju, tako da nije bilo nekih medicinskih problema", rekao je on.

Crveni križ je za sve olimpijce osigurao hranu, vodu i deke.

Među 1.500 olimpijaca uglavnom su reprezentativci Norveške, Meksika, Kenije, Venecuele i drugih država.

Problemi su zabilježeni i prilikom dolaska drugih olimpijaca koji su i po nekoliko sati morali čekati na aerodromu u Los Angelesu.