sport
0

Lopez: Neka se Međunarodni olimpijski komitet srami zbog ovoga

Totalsport
Španski teniser Feliciano Lopez bio je veoma bijesan nakon što je Međunarodni olimpijski komitet odlučio kako će se Olimpijske igre 2020. godine održati u glavnom japanskom gradu Tokiju.

Njegov je Madrid bio u utrci za tim domaćinstvom zajedno s Istanbulom, no već je treći put zaredom glavni grad Španije ostao bez ostvarenja cilja, čak je opet ispao u prvom krugu glasanja.

"Ovo je sramotna odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta. To je samo jedna u nizu sramotnih odluka i nova potvrda kako se pri ovim izborima najmanje gleda na sport", rekao je Feliciano Lopez i nastavio:

"Ne mogu objasniti ovakav izbor. Je li moguće da je korupcija toliko ušla i pri ovakvim izborima. Svaki od domaćina koji nas je pobijedio ima gadnih problema na koje se Međunarodni olimpijski komitet očigledno nije obazirao. Što je s tridesetak turskih sportista upletnih u doping? Što je s nuklearnom krizom u Fukushimi? Ne mogu sebi objasniti sve ovo, ne vidim u svemu tome smisao", sipao je gnjev uspješni španski teniser u razgovoru za AS.