sport
0

Loeb doživio saobraćajnu nesreću u Velsu i odustao

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon završetka 18. etape na Velškom reliju, Sébastien Loeb je sa suvozačem Danielom Elenom doživio saobraćajnu nesreću u kojoj se sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Nesreću je, navodno, izazvao gledalac iz Evrope koji je "pobrkao" strane ceste i sudario se s Loebom. U nesreći nema povrijeđenih, ali je Loebov Citroën toliko oštećen da svjetski prvak neće moći nastaviti takmičenja. 

Loeb je nakon nesreće izjavio:

"Između dvije etape na zavojitoj cesti, na jednom prevoju, automobil nam je prišao i kad nas je ugledao prešao je na krivu stranu ceste i udario nas. Jednostavno je krivo reagovao. Bio je Španac, a oni u Španiji voze desnom stranom ceste. Nismo mogli ništa učiniti, došlo je do sudara koji nije bio jak, ali dovoljan da ne možemo nastaviti takmičenja. Kada ostanete bez rashladne tekućine u motoru ne možete nigdje.".

Dodao je kako se Španac kajao i plakao, jer mu je bilo jako žao. "Ovo nije prvi put da mi se ovo dogodilo, loša sreća.", prokomentarisao je Loeb. Loebov timski kolega Sebastian Ogier nazvao je ovu nesreću "velikom sramotom".

Ekipa Citroëna sada pokušava dovući Loebov DS3 WRC do servisnog parka u Builth Wellsu kako bi popravili automobil i omogućili Francuzu da dođe do Cardiffa da bi mogao prisustvovati proglašenju pobjednika i proslaviti osmi naslov prvaka koji je osigurao još u petak.