Atletika
0

VIDEO / Liu Xiang će zasjeniti i samog Bolta?

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Premda je trenutno najveća atletska zvijezda na svijetu, Usain Bolt bi na skorašnjem mitingu u Šangaju ipak mogao imati sporednu ulogu.

Naime, još je uvijek otvorena mogućnost da će u svom rodnom gradu trčati i Liu Xiang, uz košarkaša Yaa Minga najveća kineska sportska zvijezda.

Nekadašnji olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 110 metara prepone već se dugo bori s povredom desnog stopala zbog koje se povukao s lanjskih Olimpijskih igara u Pekingu i prije nego što je uspio startati u kvalifikacijama. U decembru je bio na operaciji, a prije nekoliko sedmica počeo je s laganim treninzima.

Njegov trener Sun Haiping je najavio kako će Lui sigurno nastupiti na Nacionalnim igrama u Jinanu u oktobru, a to bi mu trebalo poslužiti kao zagrijavanje za Azijske igre u novembru u Guangzhouu. No, pojavila se mogućnost da će 26-godišnji kineski junak trčati već 20. septembra na jakom mitingu u Šangaju.

  • Još uvijek čekamo konačnu odluku o njegovom nastupu. Ali, ukoliko i ne bude trčao, sigurno će sudjelovati u promotivnim aktivnostima i biti gost takmičenja - najavio je Xu Lin koji je zadužen za promociju mitinga.