sport
0

Lisenko zbog dopinga bez SP-a

FENA
Svjetska rekorderka u bacanju kladiva Ruskinja Tatjana Lisenko neće nastupati na svjetskom prvenstvu u Osaki jer je na doping testu u maju utvrđeno da je koristila preparate za blokiranje hormona.

"Proces protiv Lisenko nije završen, ali je njeno sudjelovanje na SP-u isključeno. Hoće li joj biti izrečena dvogodišnja suspenzija bit će poznato kada Disciplinska komisija naše atletske federacije završi s radom", izjavio je predsjednik Ruske atletske federacije Valentin Balahničjov.

Lisenko (23) je smatrana najvećim favoritom za osvajanje zlatne medalje u Osaki nakon što je 26. maja u Sočiju postavila svjetski rekord bacivši kladivo 78,61 metara. Budući da je na doping testu poslije tog natjecanja bila pozitivna, moguće je da se taj rezultat naknadno poništi.

Reprezentacija Rusije će u Osaki biti i bez evropske juniorske prvakinje u bacanju kladiva Ekaterina Horošik, koja je također bila pozitivna na doping tetsu u maju.

Lisenko je odbila analizu B uzorka i nada se da bi umjesto dvogodišnje mogla dobiti jednogodišnju suspenziju kako bi mogla sudjelovati na olimpijskim igrama u Pekingu iduće godine.