sport
0

Lindsey Vonn pobijedila kobilu u izboru AP-a za sportašicu godine

Totalsport
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn
Agencija Associated Press proglasila je najbolje svjetske sportašice i sportaše godine. U ženskoj konkurenciji je pobijedila Američka skijašica Lindsey Vonn.

Zlatna i brončana medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, te treći uzastopni naslov pobjednice u Svjetskom kupu, bili su dovoljno jaki argumenti za prvu pobjedu predstavnika alpskog skijanja, bez obzira radilo se o skijašu ili skijašici, u historiji ovog izbora, koji je prvi puta upriličen još 1931. godine.

Vonn je pobijedila vrlo uvjerljivo, dobila je 77 od ukupno 175 glasova članova žirija.

"Nema sumnje, 2010. godina je bila najbolja u mojoj karijeri. Taman da sam osvojila samo zlatnu olimpijsku medalju i ništa drugo, već bih smatrala ovu godinu najboljom u svom životu. Ovako, sa svime što sam napravila, jednostavno nije moglo biti bolje" izjavila je Vonn.

Drugu godinu zaredom, drugo mjesto osvojila je kobila Zenyatta, šestogodišnje američko grlo. Zenyatta je ove godine pobijedila na 19 utrka zaredom, a potom je u onoj posljednjoj, 20., bila ''samo'' druga. Primila je 32 glasa članova žirija.

Prošle godine je jedina svjetska sportašica bolja od spomenute kobile bila Američka teniserka Serena Williams, a sada je ta čast pripala njezinoj sunarodnjakinji Lindsey Vonn.

Košarkašica sveučilišta Connecticut Maya Moore osvojila je treće mjesto s 29 glasova.

U muškoj konkurenciji, pobijedio je Drew Brees, quarterback New Orleans Saintsa sa 48 glasova. Jimmie Johnson, koji je prošlog mjeseca osvojio peti uzastopni naslov u seriji NASCAR-a, zauzeo je drugo mjesto u ovoj anketi sa 31 glasom, a treći je bio filipinski boksač Manny Pacquiao, trenutno ponajbolji svjetski bokser s 21 glasom.