sport
24

Liga prvaka: Minimalne prednosti za Juventus i Barcelonu pred uzvratne mečeve

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Peti i šesti meč osmine finala Lige prvaka okončani su rezultatom 2:1. Barcelona je kao gost porazila Manchester City, dok je Juventus pred svojim navijačima bio bolji od Borussije Dortmund.

Manchester City - Barcelona 1:2

Prvo poluvrijeme proteklo je u mnogo boljoj igri Barcelone koja je nadmoć krunisala sa dva pogotka Luisa Suareza.

U 16. minuti zatresla se domaća mreža, a lošu reakciju Vincenta Kompanyja kaznio je Luis Suarez pogodivši iskosa malu mrežu domaćeg gola. U 30. minuti Barcelona je povela 2:0, a strijelac je po drugi put bio Luis Suarez.

Minut prije odlaska na odmor Dani Alves je pogodio prečku Hartovog gola.

U nastavku je domaći tim zaigrao mnogo bolje, pa su se od starta redale prilike pred golom Barcelone. U 48. minuti prijetio je raspoloženi Džeko. Minut kasnije kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine propustio je veliku priliku za smanjenje vodstva Barcelone kada je glavom sa pet metara šutirao direktno u golmana Barcelone. Veliku priliku u 55. minuti propustio je Sergio Aguero. U 69. minuti Argentinac je uspio matirati golmana Barcelone za 1:2.

Pet minuta kasnije isključen je Clichy, pa su domaći do kraja igrali sa deset igrača. Veliku priliku gosti su propustili u sudijskoj nadoknadi kada je Hart odbranio udarac Lea Messija sa bijele tačke. Edin Džeko je bio jedan od boljih igrača Cityja na večerašnjoj utakmici, a zamijenjen je u 67. minuti.

Juventus - Borussia Dortmund 2:1

U drugom susretu igranom večeras Juventus je porazio Borussiju Dortmund rezultatom 2:1. Immobile je za goste prijetio već u prvoj minuti. Dvanaest minuta kasnije zatresla se mreža Dortmunda, a strijelac za 1:0 bio je Carlos Tevez.

Već u 16. minuti nakon velike greške domaće odbrane na 1:1 izjednačio je Marco Reus.

Začetnik akcije kod vodećeg gola Stare dame Alvaro Morata bio je strijelac za 2:1 na asistenciju Pogbe u 43. minuti.

Osmina finala Lige prvaka:

Manchester City - Barcelona 1:2 Juventus - Borussia Dortmund 2:1