Red Bull X Fighters
0

Levi Sherwood najbolji u Moskvi

Sarajevo-x.com
Na trećem ovosezonskom takmičenju Red Bull X Fightersa koje je održano u Moskvi pred 40 hiljada gledalaca slavio je Novozelanđanin Levi Sherwood. Na pobjedničkom podijumu našli su se i Amerikanac Nate Adams (drugo mjesto) i Norvežanin Andre Villa (treća pozicija). Treba napomenuti da je visoka temperature dodatno otežavala nastup svim učesnicima.

“Ovo je veliki dan za mene. Nije bilo lako, ali sam nadmetanje završio visoko uzdignutih ruku. Sretan sam, prvi dojmovi su baš super”,rekao je odmah poslije takmičenja Sherwood.

Drugoplasirani Adams imao je velike ambicije. Težio je ka popravljanju plasmana na tabeli. Ipak, nije bio razočaran svojom izvedbom:

“Pritisak je bio ogroman, a velika vrućina stvarala je probleme svim vozačima. No, neki su se lakše prilagodili klimi. Moja očekivanja su uvijek velika. Važno je stalno učiti, uvijek biti motivisan”, istakao je Nate Adams.

Norvežanin Andre Villa, takmičar koji donosi nove ideje, dvoboj je završio na trećoj poziciji:

“Nevjerovatan je osjećaj skočiti ovdje. Konstantno pokušavam popraviti neke stvari, isprobavam novine”, kazao je Villa koji vodi u ukupnom poretku sa 245 bodova ispred Adamsa koji je sakupio 225 i Sherwooda sa 175 poena.

Naredno takmičenje na programu je 22. jula u Španiji.