Na sudu u Kaliforniji
0

Lance Armstrong još uvijek poriče optužbe

FENA
Lance Armstrong (Foto: AP)
Lance Armstrong (Foto: AP)
Istraga Saveznog suda Kalifornije u slučaju Lance Armstrong, koji se tereti da je uzimao nedozvoljene supstance, nastavlja se. Amerikanac još uvijek poriče sve optužbe.

Pred porotom su saslušani psiholog ekipe Radioshack, Allen Lim i dugogodišnja prijateljica sedmostrukog pobjednika Tour de Francea, Stephanie Mcllvain, prenose agencije.

Inspektori intenzivno ispituju svjedoke i skupljaju dokaze kako bi konačno uspostavili da li je Armstrong koristio dopinška sredstva. Istraga je zatvorenog tipa, zbog čega pojedinosti nisu dostupne medijima.

Nakon saslušanja, advokat Stephanie Mcllvain je izjavio da je Mcllvainova kazala poroti da nikada nije od nekoga čula da Armstrong uzima nedozvoljena sredstva.

Pred porotu je danas izašao i Lim, psiholog koji je odbacio optužbe Floyda Landisa, osramoćenog bicikliste kojem je zbog dopinga oduzeta pobjeda na Touru 2006. Landis je optužio Lima da mu je pomagao u dopingu.

Istragu vodi savezni agent Jeff Novitzky, svjetski poznat nakon istrage protiv kalifornijskog dopinškog laboratorija BALCO.