sport
20

Lactalis BH podržao deseti jubilarni sarajevski polumaraton

Klix.ba
Pod sloganom “Half marathon, Full experience“ danas je uspješno istrčan 10. jubilarni sarajevski polumaraton, koji je startao ispred BBI Centra.

Uz ostvareni apsolutni rekord od 2. 500 takmičara, sarajevski polumaraton još jednom je potvrdio kako je značajan termin u kalendarima trkača i trkačica iz cijelog svijeta.

Ovaj vrhunski sportski projekat u BiH, kojeg prate brojni domaći ali i svjetski mediji, podržala je i kompanija Lactalis BH. Tako je na današnjem polumaratonu trčalo i 100 polaznika i polaznica Škole trčanja Klix, koju sponzoriše Lactalis BH i Dukat, a čijim učešćem su Udruženje Marathon Sarajevo i ova mliječna kompanija nastavlili svoju misiju promocije zdravog životnog stila. Također, na ovogodišnjem polumaratonu Lactalis BH podržao je i učešće 300 studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

"Različitim sponzorskim aktivnostima rado učestvujemo u promociji sporta i zdravog načina života. Danas smo bili prisutni na sarajevskom polumaratonu, dok smo u ovom mjesecu podržali i prvu noćnu utrku u Travniku i prvu noćnu utrku u Banja Luci. Jučer smo u Banja Luci kod Ekonomskog fakulteta otvorili moderno natkriveno parkiralište za bicikla, kapaciteta 10 mjesta, a projekat izgradnje modernih parkirališta u još četiri bh. grada nastavljamo u narednom periodu, sve s ciljem promocije zdravih životnih navika", izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH.

Svim trkačima po dolasku na cilj, Lactalis BH je na današnjem sarajevskom polumaratonu osigurao i brzi povratak snage i energije podjelom Dukat Fit mliječnog proteinskog naptika.