sport
0

Kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo odbojkašica od 6. do 8. juna

FENA
Odbojkaški klub Kakanj i Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine od 6. do 8. juna domaćini su drugog kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo 2009. godine za odbojkašice.

Na turniru u Sportskoj dvorani Kakanj osim reprezentacije BiH nastupit će još i reprezentacije Ukrajine, Slovačke i Portugala.

"Kakanj je grad sporta i mladosti i učinit ćemo sve da bi ovaj veliki sportski događaj, najveći koji se u našem gradu održava u posljednjih 60 godina, protekao u najboljem redu", izjavio je danas na pres-konferenciji Mensur Jašarspahić, načelnik Općine Kakanj.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Mirsad Bjelopoljak, informirao je da su završene sve pripremne radnje, te da je nabavljena i postavljena specijalna podloga na kojoj će se odigrati svih šest utakmica.

"Djevojke su motivirane i vjerujem da će uz podršku s tribina pružiti još bolje igre nego u Ukrajini gdje smo ostvarili historijsku pobjedu nad Portugalom", izjavio je Hamid Subašić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na pres-konferenciji govorili su još i Dijana Vasić, kapiten reprezentacije BiH, i Zoran Mihajlović, generalni sekretar OSBiH.

Nakon prvog turnira koji se igrao u Ukrajini, u vodstvu se nalazi reprezentacija Ukrajine sa 6 bodova. Slovačka je druga s 5, a BiH treća s 3 boda. Portugal je bez bodova.

Svečano otvorenje turnira zakazano je za petak u 16 sati, a prvu utakmicu od 17.30 sati odigrat će reprezentacije BiH i Portugala. Od 20 sati na programu je derbi između Ukrajine i Slovačke.