Atletika
0

Kup kontinenata u Splitu

Totalsport
Split
Split
Split će početkom septembra postati centar svjetske atletike. Selekcije Evrope, Afrike, Amerike i Azije i Oceanije borit će se za naslov najboljeg kontinenta na prvom izdanju Kupa kontinenata.

Intezivne pripreme za najveće ovogodišnje natjecanje na otvorenom već su započele, a organizatorima su se već javili predstavnici nekih od sudionika.

"Prvi čovjek američke selekcije i predsjednik Srednjeameričkog i karipskog atletskog saveza Victor Lopez nam se javio sa željom da uoči natjecanja njihova ekipa 25. kolovoza negdje u okolici Splita napravi trening kamp gdje bi se pripremali za Kup kontinenata. Naravno, jedan od razloga tome jest što se žele prilagoditi na vremensku razliku i što spremniji dočekati ovo povijesno natjecanje", rekao je direktor organizacijskog odbora Kupa kontinenata Siniša Ergotić.

Ova informacija potvrda je da će Split biti domaćin vrhunskog natjecanja, značajnog ne samo za razvoj i popularizaciju atletike već i za turizam i promociju grada i Hrvatske.

"Za nas je to izvrsna vijest i nadam se da ćemo ih imati priliku ugostiti u nekom od mjesta u blizini Splita koja imaju uvjete potrebne za trening vrhunskih atletičara.

Gospodin Lopez je također predsjednik trenerske komisije IAAF-a i jedan od najutjecajnijih ljudi u atletskom svijetu pa nam je i s te strane važno da američkoj selekciji osiguramo najbolje moguće uslove, od smještaja do sportskih borilišta" zaključio je Ergotić.