sport
0

Kup BiH: Sarajevo na Koševu u posljednjoj minuti izvuklo remi s Orašjem

NINA
Orašje je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH danas odigralo 1:1 protiv Sarajeva na Koševu, čime je u dobroj mjeri riješilo pitanje sudionika polufinala i pokazalo da njihovi dosadašnji rezultati nisu slučajnost.

Sarajevo je u prvom poluvremenu imalo dosta prilika, ali nijedna lopta nije završila iza izrazito sigurnog i raspoloženog golmana Luke Kobaša. Prvi je zaprijetio Šarić u 9. minuti, ali je šutirao preko gola. Pet minuta kasnije Ferhatovićev udarac, nakon asistencije Berberovića, Kobaš rutinski zaustavlja, a u 17. minuti vratar Orašja u dva navrata brani udarce Ferhatovića i Pehlića.

Početkom drugog dijela gosti dolaze do vodstva. Goran Živković je oprobao udarac s više od trideset metara, a lopta je odsjela u mreži iza leđa golmana domaćih Muhameda Alaima. Priliku za izjednačenje bordo tim je imao u 64. minuti kada je loptu nakon Šarićeva udarca glavom Kobaš izbio u korner.

Ipak, najbolji pojedinac utakmice Luka Kobaš kapitulirao je u posljednjoj minuti utakmice. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Ferhatović, ali pitanje je hoće li to, s obzirom na prikazanu igru, biti dovoljno za prolaz dalje.