sport
0

Kukoč demantirao da je donio konačnu odluku o završetku karijere

FENA
Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč u izjavi je za Hrvatsku televiziju djelomično demantirao vijest o završetku svoje karijere.

"Ne znam odakle ta vijest, ali valjda ja odlučujem o tome. Konačnu odluku još nisam donio jer mi je teško odvojiti se od nečega što mi toliko znači", rekao je Kukoč, a na izravno pitanje hoćemo li ga gledati na parketima ove sezone odgovorio je: "To ne zna niko, ali 'ajmo reć' da ne".

Kukoč karijeru u NBA ligi želi nastaviti samo u Chicago Bullsima, klubom za koji je vezan porodičnim i sentimetalnim razlozima.

Popularni "Pink Panther" imao je iznimnu karijeru koju je započeo u splitskoj Jugoplastici, a igrao je i za Benetton, Chicago Bullse, Philadelphia 76'erse, Atlanta Hawkse i Milwaukee Buckse.

Najveće domete u klupskoj konkurenciji Kukoč je ostvario sa Jugoplastikom s kojom je triput bio prvakom Europe (1989, 1990. i 1991), dok je sa Chicago Bullsima također triput osvajao naslove NBA prvaka (1996, 1997 i 1998).

Kao član reprezentacije bivše države ima dvije zlatne medalje na Europskim prvenstvima (1989 i 1991) i naslov svjetskih prvaka iz 1990., dok je igrajući za hrvatsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojio srebrnu medalju.

Među brojnim priznanjima ističe se nagrada za najboljeg košarkaša Europe, koju je osvajao triput, a u NBA-u je bio i najboljim šestim igračem lige.