sport
29

Kraljica sportova sa nama: Ususret atletskom prvenstvu za djecu sa invaliditetom

Klix.ba
Klub specijalnih sportova Tuzla i ove godine organizuje veliko prvenstvo u atletici za djecu sa invaliditetom pod nazivom "Kraljica sportova sa nama" 11. septembra 2015. godine na stadionu Tušanj.

"Mi kao organizatori činimo sve moguće napore da ovogodišnja manifestacija buda bolja od prethodne za koju smo dobili najveće moguće ocjene za organizaciju, i priznanja na izboru sportiste Grada Tuzle i TK-a za poseban doprinos u radu sa djecom sa invaliditetom", saopćili su iz KSS Tuzla.

Prema preliminarnim prijavama, stadion Tušanj će ugostiti više od 240 takmičara iz 25 bh. klubova, odnosno 15 bh. gradova, a za što bolju organizaciju uključit će se više od 80 volontera i 50 atletskih sudija.

"U ime tehničkog organizatora prvenstva najavljujemo još jednu manifestaciju koju ćemo organizovati i koja će biti na vrhunskom nivou. Za sada sam tok organizacije ide po planu, mi kao organizatori smo dužni osigurati veliki broj obroka za takmičare i sve oni koji budu uključeni u organizaciju, napitke, majice za takmičare i sve ostalo što je potrebno da ova manifestacija bude uspješno organizovana, što iziskuje velika novčana sredstva, zalaganje, rad i trud. Uz pomoć grada Tuzle, Ministarstva za rad i socijalnu politiku TK-a, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a, te istinskih prijatelja, sponzora i donatora kluba koji su tu sa nama već duži niz godina u samu realizaciju ovog prvenstva ne sumnjamo. Naravno, za sve prisutne koji budu 11. septembra na stadionu Tušanj upriličit ćemo jedno nezaboravno takmičenje koje se daleko razlikuje od drugih prvenstava i gledat će spektakularnu ceremoniju otvaranja jer ova djeca, ove osobe sa invaliditetom to istinski i zaslužuju", ističe glavni rukovodilac Prvenstva Dario Matić.

Na samom takmičenju bit će upriličena i promocija sportista koji su u našu Bosnu i Hercegovinu, grad Tuzlu donijeli olimpijske medalje sa nedavno održanih Ljetnih olimpijskih igara koje su bile u Los Angelesu. Ovim putem ujedno i pozivamo sve one koji mogu pomoći i uključiti se u organizaciju, da zajedničkim snagama osoba sa invaliditetom upriličimo još jednu nezaboravnu manifestaciju, ističu organizatori.