sport
0

Kraj Shearerove karijere

FENA
Kapiten Newcastle Uniteda Alan Shearer zadobio je povredu koljena u meču sa Sunderlandom, što bi moglo značiti kraj njegove karijere.

U pobjedi Newcastlea od 4:1 Shearer je dobio udarac u duelu s Argentincem Juliom Arcoom. Kapiten Newcastlea je probao da nastavi meč, ali je uskoro morao da izađe.

"Previjena mu je noga. Ligamenti su mu se istegli kada je čovjek punom težinom pao na to koljeno", rekao je privremeni menadžer Newcastlea Glenn Roeder.

"Ne izgleda dobro. Ljekari misle da je možda pokidan medijalni ligament, a ako je to istina bojim se da je to kraj moje karijere", rekao je Shearer nakon utakmice.

Prije nego što se povrijedio Shearer je uspio da postigne 206. gol za Newcastle, čime je ponovo popravio klupski rekord.

"Želio sam da odigram koliko god mogu, naravno, ali ako moram sada da završim, to neće biti tako loše – postigao sam gol i pomogao timu da pobijedi lokalnog rivala sa 4:1", rekao je Shearer.

Alan Shearer je u Newcastle došao 1996. godine za tada rekordnih 15 miliona funti. Odigrao je 404 utakmice za "Svrake", dok je za reprezentaciju Engleske igrao 63 puta i postigao 30 golova.