sport
0

Košarkaška Liga 10: Bosna na teškom iskušenju u Trebinju

NINA
Derbi susret 16. prvenstvenog kola igra se u Trebinju gdje drugoplasirana ekipa prvenstva Leotar dočekuje sarajevsku Bosnu.

Leotar se u dosadašnjem dijelu prvenstva predstavio kao vrlo dobra ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko odličnih šutera koji, ukoliko ih krene šut, znaju biti jako opasni. Bosna nakon nekoliko relativno lakših gostovanja ide na jedno pravo, koje može biti pokazatelj trenutačnih vrijednosti ekipe Mensura Bajramoviča, koja se već sada ističe kao jedan od glavnih favorita kada je u pitanju raspodjela trofeja.

Domaćima će ta utakmica u organizacijskom smislu biti prva provjera pred finale Kupa, kojem je upravo domaćin grad Trebinje i klub Leotar.

Sloboda Dita je u prošlom kolu ostvarila, prema svemu sudeći, Pirovu pobjedu protiv Zenica Čelika, a već u ovom kolu igrače Bore Džakovića očekuje jedno iznimno teško gostovanje u Bileći, kod ove sezone na svom parketu nepobjedivog Hercegovca, i u ovaj susret ulazi kao favorit.

Košarkaši Zenica Čelika su najvjerojatnije osigurali četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje za prvaka, a na svom parketu su vjerovatno već ukalkulirali pobjedu protiv posljednje momčadi prvenstva Brčko Distrikta koji je u prošlom kolu svojski namučio upravo trebinjski Leotar koji je do pobjede stigao tek nakon produžetaka. Svakako Zeničani u ovaj duel moraju ući maksimalno pripremljeni, ali i oprezni.

Posušje u ovom kolu igra na svom terenu protiv Mladosti, i to je prilika da domaći ostvare još jednu vrijednu pobjedu. U prošlom kolu Posušje je poraženo, ali nije razočaralo, što još više potvrđuje činjenicu da su Posušaci, koji svoje domaće utakmice igraju na Pecari, ipak blagi favoriti.