NBA
0

Zvijezda Miami Heata suicidalan?

Totalsport
Michael Beasley, mladi košarkaš Miami Heata i drugi pick drafta 2008. godine, završio je u mentalnoj instituciji zbog težih psihičkih problema, objavio je Yahoo! Sports.

Novinari američkoga internetskog portala pozivaju se na višestruke relevantne izvore, ali i napominju da iz floridskog NBA kluba nisu potvrdili informaciju. Glasnogovornik je odbio komentirati glasinu.

Isti izvor ima informaciju da je na svom Twitter-profilu Beasley proteklog petka objavio zabrinjavajuću poruku:

"Ne znam zašto osjećam da je cijeli svijet protiv mene. Ne mogu pobjeđivati da bih gubio. Osjećam da sve to više nije vrijedno življenja. Gotov sam!"

Kada su doznali da je autor uznemirujućih rečenica njihov najtalentiraniji košarkaš, u Miami Heatu su odlučili proslijediti ga na rehabilitacijski program u zasad nepoznatu teksašku kliniku u Houstonu. Tamo će biti pod paskom bivšega NBA košarkaša i trenera Johna Lucasa, poznatog po saradnji s problematičnim američkim košarkaškim zvijezdama.

Pod psihijatrijskim će nadzorom Beasley provesti najmanje sljedećih 30 dana, a njegovi će kontakti s vanjskim svijetom biti minimalizirani.

U njegovom su se klubu tokom prošle sezone više puta pokajali što su ga birali. Često se ponašao djetinjasto i neodgovorno, a NBA liga ga je uoči početka prošle sezone kaznila s 50.000 eura, jer je u hotelskoj sobi prilikom boravka na ljetnom NBA kampu uhvaćen dok puši marihuanu.

Svoju je novačku sezonu lani inače odradio sasvim solidno: prosječno je bilježio učinak od 13.9 koševa uz 5.4 skoka.