Košarka
0

Zlatna zvjezdica i na dresu Bosne

Sarajevo-x.com
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom pridružio se krugu sportskih kolektiva koji na svom dresu nose oznaku nekadašnjeg osvajača titule prvaka Evrope. Na ovosezonskim dresovima Bosne, iznad grba može se primjetiti i mala zvjezdica koja simbolizira najslavinije dana u historiji kluba.

Zvjezdica iznad grba izazvala je oduševljenje kod navijača i top tema je kod ljubitelja sarajevskog kluba. Više informacija potražili smo u Upravi kluba.

"Već duže vrijeme navijači su predlagali da se zvjezdica koja će simbolizirati titulu prvaka Evrope doda na grb. Obzirom da ove sezone Bosna igra veliko evropsko takmičenje - ULEB Cup, smatrali smo da je sada pravo vrijeme da ih poslušamo i uvedemo ovu novinu.", rekla nam je Lejla Rizvanović, PR kluba.

"Sve navijače i prijatelje kluba sigurno će obradovati i podatak da će se ovi dresovi naći i u prodaji, što nije bio slučaj u protekle dvije sezone. Zbog specifične situacija na bh. tržištu u ranijim sezonama dobavljač opreme nije bio u prilici da obezbijedi dovoljan broj replika dresova za prodaju. Velika potražnja za dresovima i nedostatak opreme u prodaji problem je koji smo ove godine morali riješiti. Zato smo odlučili da pokrenemo vlastitu robnu marku, a dresovi koje su igrači nosili na utakmicama domaće lige samo su prvi korak ka tome. O početku prodaje, cijenama i početnim artiklima, navijači će biti pravovremeno obaviješteni putem klupske web stranice", dodala je Rizvanović.