Košarka
0

ŽKK Željezničar doveo tri pojačanja: McRoy osvajala NJCAA šampionat

Klix.ba
Jasmine McRoy, Aleksandra Begenišić i Celiscia Farmer (Foto: ŽKK Željezničar)
Jasmine McRoy, Aleksandra Begenišić i Celiscia Farmer (Foto: ŽKK Željezničar)
Ženski košarkaški klub Željezničar iz Sarajeva potpisao je ugovore sa tri nove igračice koje će od ove sezone nastupati za ovaj tim te pomoći ekipi da bude konkurentna u Ligi 11 BiH za žene, saopćeno je iz kluba.

Nove igračice najtrofejnijeg bh.kluba su Aleksandra Begenišić, Jasmine McRoy i Celiscia Farmer.

Aleksandra Begenišić (28.10.1989., Trebinje) iz Trebinja prošlu sezonu provela je u Iranu nastupajući za ekipu Bandra Abbas, a inače ima bogatu internacionalnu karijeru gdje je nastupala, pored matičnog Leotara (Trebinje), za Mladi Krajišnik (Banja Luka), Aris (Grčka), Balcova Izmir (Turska), Jarfala (Švedska), Voždovac (Srbija). Visoka je 193 cm i igra na poziciji centra.

Jasmine McRoy (11.08.1993., Maryland – SAD), američka igračica na poziciji plejmejkera, visoka 175 cm, dolazi sa Umass Lowell Univerziteta. Ovo je njeno prvo internacionalno iskustvo u karijeri. Osvojila je NJCAA (Nacionalna juniorska sportska koledž asocijacija) šampionat 2012. godine, te bila izabrana u drugu petorku All-American.

Celiscia Farmer (15.10.1990., Wisconsin – SAD) američka igračica na poziciji krila i krilnog centra, visoka 186 cm, dolazi iz američke WBCBL ("The Women’s Blue Chip Basketball League") lige, gdje je nastupala zadnjih sezona te imala veoma dobre statističke parametre. Završila je Univerzitet Alabama, gdje je važila za jako talentovanu igračicu.

"Nadamo se da će se nove igračice veoma brzo navići na novu sredinu i da će doprinijeti većoj popularnosti i uspjehu kluba, kroz ovu sezonu. Ovim jos jednom pozivamo sve ljubitelje košarke i KK Željezničara da nam pruže podršku i da zajedno budemo dio stvaranja novog uspjeha kluba", stoji u saopćenju.