Košarka
0

Zglob ruke novi problem za Dwyanea Wadea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Navijači Miami Heata su bili oduševljeni tokom ljeta kada su shvatili da će uz Dwyanea Wadea ove sezone u sastavu imati još dvije velike NBA zvijezde - LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.

Uspjesi su time već na startu bili zagarantirani, a najveći strah se pojavljivao pri pomisli na povrede nekoga od trojca velikana. Tokom januara su povrede i napale taj trojac i to svakoga od njih. Zbog toga je Miami uletio u negativnu seriju, pa su tako izgubili pet od posljednjih sedam utakmica. Uspjeli su pobijediti samo Toronto i Detroit, ovog petka navečer, na svom parketu.

Prvo zbog povrede nije igrao LeBron James, potom je na pauzu morao otići i Chris Bosh zbog povrede lijevog zgloba (još je uvijek izvan parketa), dok je u stalnom ritmu malo igranja, pa malo pauziranja Dwyane Wade.

U petak navečer je LeBron James predvodio Miami do rečenog uspjeha protiv Detroita tako što je ubacio 39 poena, uz osam skokova i devet asistencija, a zbog povrede zgloba desne ruke utakmicu nije odigrao Wade.

U subotu će Wade biti izložen magnetskoj rezonanci da se ustanovi težina povrede , ali je po izvještajima iz kluba vrlo vjerojatno da neće otputovati na gostovanje kod Oklahome Cityja, gdje Miami igra u nedjelju navečer.

Miami je trenutno na diobi drugog mjesta Istočne konferencije s omjerom 32-14.

NBA