Košarka
16

Zenica: Na utakmicu za oboljelog Filipa Blaževića došlo 500 ljudi

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika večeras su u okviru petog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u Gradskoj areni u Zenici ugostile ekipu Radivoj Korać iz Srbije, a sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran je za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića.

Ovo je druga utakmica u kojoj su Zeničanke u okviru takmičenja u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi igrale za Filipa Blaževića koji se trenutno nalazi na liječenju u Njemačkoj. Utakmici je prisustvovalo oko 500 gledalaca, a više informacija o prikupljenim novčanim sredstvima od prodaje karata bit će poznato sutra.

Košarkašice Čelika večeras nisu slavile u Gradskoj areni u Zenici, a poražene su u posljednjoj sekundi susreta rezultatom 63:62. Zeničanke su nakon prvije dvije četvrtine za gošćama zaostajale devet poena (27:36), a početkom treće četvrtine razliku su smanjile na samo dva poena (44:46). Završnica je bila puna uzbuđenja tako da se igralo do posljednje sekunde. U samoj završnici Zeničanke su izgubile napad, što su gošće iz Beograda kaznile sa dva poena koja su im bila dovoljna za slavlje u Zenici.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Iriškić sa 16 poena i Kalušić sa 13, dok su u redovima Radivoj Koraća najviše koševa postigle Maksimović 15 te Mandić i Jaksić sa po 13.