Bio prvi čovjek Panathinaikosa
0

Željko Obradović odbio sve ponude do kraja aktualne sezone

Totalsport
Željko Obradović
Željko Obradović
Od daleke 1999. godine, pa sve do prošloga ljeta, srpski košarkaški trener Željko Obradović je bio prvi čovjek Panathinaikosa, te je s tim atenskim klubom osvojio sve što se može osvojiti.

Ukupno je u trenerskoj karijeri Obradović postao najtrofejniji euro-trener koji ima čak osam naslova prvaka Europe i to sa četiri različite ekipe. S Partizanom je osvojio naslov prvaka 1992. godine. Dvije godine kasnije je bio najbolji s Joventutom, a 1995. s Realom. Potom je došao u Panathinaikos s kojim je osvojio pet naslova prvaka Europe, kao i čak 11 naslova prvaka u Grčkoj, dok je sedam puta bio pobjednik tamošnjeg Kupa.

Od ljeta je Obradović bez posla, a mnogo se pisalo o tome da bi uspješni trener mogao preuzeti izborničku klupu Rusije ili Grčke, kao što se i spominjalo da će prihvatiti posao u nekom jakom europskom klubu.

U razgovoru za B92 Obradović je ipak opovrgnuo sve takve priče, te je naglasio da "uzimam pauzu do kraja aktualne sezone". Inače, ove je godine Obradović radio na vlastitom usavršavanju, pa je tako na poziv legendarnog NBA košarkaša Joea Dumarsa boravio u Detroitu, gdje je pratio rad u tamošnjim Pistonsima.