Košarka
0

Završeno prvo kolo Eurolige: Real Madrid ponižen od Khimkija

Piše: E. B.
Hernangomez i Todorović (Foto: EPA)
Hernangomez i Todorović (Foto: EPA)
Večerašnjim utakmicama završeno je prvo kolo Eurolige. Aktuelni prvak, madridski Real, ponižen je u gostima kod Khimkija rezultatom 84:70.

U redovima domaće ekipe pet igrača je bilo dvocifreno, a najbolji je bio Marko Todorović s 15 poena. Kod Reala Sergio Llull je ubacio 20 poena.

Lokomotiv iz Krasnodara je savladao Panathinaikos na krilima Chrisa Singletona (16 poena, 9 skokova). Za PAO Miroslav Raduljica je ubacio 15 poena.

Žalgiris je u gostima savladao Zielonu Goru s 66:62. Paulius Jankunas je ubacio 17 poena, a poen manje je postigao Brock Motum. Za domaću ekipu je Vlad Moldoveanu ubacio 16 poena.

Fenerbahce Ulker je savladao Bayern (74:67). Luigi Datome je ubacio 15 poena u redovima pobjedničke ekipe, dok su za ekipu iz Minhena po 14 poena ubacili Nihad Đedović i Alex Renfroe.

Armani je kod kuće nadigrao Laboral Kutxu s 78:76. Najefikasniji u redovima ekipe iz Milana je bio Jamel McLean s 13 poena. Za goste iz Vitorije Mike James i Ioannis Bouroussis su također ubacili po 13 poena.

Limoges je kod kuće izgubio od Anadolu Efesa rezultatom 77:89. Kod domaćina jedini raspoložen za igru je bio Heiko Schaffartzik s 20 poena. Jon Diebler je s druge strane ubacio 21 poen.