Košarka
0

Žalgirisu prijeti isključenje iz lige

FENA
Jedan od velikana evropske košarke Žalgiris nalazi se u velikoj finansijskog krizi i prijeti mu isključenje iz nacionalne lige, objavila je štampa u Litvaniji.

Dugovi bivšeg prvaka Evrope premašili su šest miliona eura, a zbog neisplaćenih zarada igrači su stupili u štrajk i odbijaju ne samo da treniraju, već i da igraju utakmice. Košarkaški savez Litvanije prihvatio je zahtjev kluba da se za nekoliko dana odloži prvenstvena utakmica protiv Nevezisa.

Ukoliko se igrači ni drugi put ne pojave na terenu Žalgiris će taj meč izgubiti službenim rezultatom.

Uprkos svemu, igrači su obavijestili upravu kluba da se neće vraćati na teren dok ne dobiju bar dio zaostalih plata. S druge strane, iz nacionalnog saveza su obavijestili Žalgiris da to više neće tolerisati i da klubu prijeti isključenje iz lige.

Mediji tvrde da su neki igrači već počeli da pregovaraju sa drugim klubovima, izumeđu ostalih i sa najvećim rivalom Žalgirisa Lietuvos Ritasom, prenosi Tanjug.

Legenda Žalgirisa Arvidas Sabonis nedavno je pokušao da "ugasi" požar i iz svog džepa je podijelio igračima jednu platu, ali to nije moglo da riješi nagomilane probleme.