Košarka
0

Žalgiris odbio ponudu Real Madrida za bosanskog gorostasa Begića

Totalsport
Litavski košarkaški velikan Žalgiris odbio je ponudu Real Madrida za transfer 220 centimetara visokog bosanskog centra sa slovenskim državljanstvom Mirze Begića, piše Marca.

Begić nakon Božića nije više želio igrati za Žalgiris, koji je, poznato je, u financijskim teškoćama. Po košarkaškim portalima pisalo se kako je 25-godišnji Begić odlučio napustiti Žalgiris zbog neizvršenih financijskih obveza kluba iz Kaunasa prema njemu. Begić je, nastupajući za Žalgiris u prvom dijelu sezone u Euroligi, prosječno postizao 9.7 koševa uz 4.8 skokova i 2.3 blokade.

Talijanski trener Reala Ettore Messina želi ojačati unutrašnju liniju ekipe, te je u Begiću vidio zadovoljavajuće pojačanje. Real je s Begićem preliminarno dogovorio detalje saradnje koju je planirao na dvije i pol godine. No, kao nepremostiva prepreka pokazali su se pregovori sa Želgirisom, koji su posljedjih dana bili intenzivni. Iako je u delikatnoj ekonomskoj situaciji, Žalgiris je odbio ponudu od 500.000 eura za transfer Begića, a Real nije želio podizati iznos, izvještava Marca.