Košarka
0

Zadar našeg Jusufa Nurkića igra majstoricu protiv Cedevite

Klix.ba
Jusuf Nurkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jusuf Nurkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jusuf Nurkić i njegovi suigrači iz Zadra nisu uspjeli dvokorakom ući u finale košarkaškog prvenstva Hrvatske. Šta više, razbijeni su u Domu sportova gdje je domaća Cedevita u svojoj možda i ponajboljoj utakmici sezone anulirala vodstvo Zadra u ovoj seriji (1:1), koji je na kraju teško poražen 91:61.

Naš reprezentativac je baš kao i u prvoj utakmici ove polufinalne serije do maksimuma iskoristio minute provedene na parketu. Nurkić je tako za 11 minuta postigao 10 poena uz odličan postotak uspješnosti šuta od 80 posto (za dva 4/5, slobodna 2/4). Za razliku od prve utakmice u kojoj je za sedam minuta ostvario šest skokova, Nurkić sinoć nije zabilježio niti jedan.

Kao da su u redovima Zadra sadašnji, ali i nekadašnji reprezentativci BiH bili jedini raspoloženi za igru, jer uz Nurkića kod Zadrana se još jedino istakao Bariša Krasić sa identičnim brojem poena uz četiri skoka.

U pobjedničkom timu istakli su se Marko Tomas sa 20 poena, Miro Bilan sa 18, te Goran Suton koji je bio double - double sa 11 poena i isto toliko skokova. Ante Mašić se nije upisao u listu strijelaca.

Igrači Cedevite su već od samog početka kontrolisali utakmicu. Koliko su Zadrani bili blizu još težeg poraza govori podatak da su već u 26. minuti gubili sa 30 poena razlike (60:30).

Ova polufinalna serija sada se seli u Zadar, a tamo će u Dvorani Krešimira Čosića biti i odlučena. Pobjednika te utakmice u finalu čeka Cibona koja je već nadigrala Jolly sa 2:0.