Košarkaški Zmajevi na Facebooku
1

Zack Wright: Volim te Bosno; Kikanović: Zmajevi raširili krila

Klix.ba
Večeras je košarkaška reprezentacija BiH savladala Gruziju na teškom gostovanju i plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji naredne godine. Mirza Teletović, Zack Wright i Elmedin Kikanović su na svojim privatnim profilima podijelili emocije sa svojim fanovima i navijačima reprezentacije BiH.

Nedugo nakon završetka utakmice, Amerikanac sa bh. pasošem Zack Wright na svom profilu napisao "Bravo Bosanci! Eurobasket 2013! Bosno, volim te, uradili smo ovo za državu!".

"Eurobasket izboren pred 9.000 Gruzijaca, divan osjećaj, Zmajevi raširili krila...", bio je status Elmedina Kikanovića.

"Ja stvarno volim BiH i drago mi je kada mogu da je predstavim onakvom kakva ona jeste! Uvijek ću se boriti za nju jer ona to zaslužuje", napisao je drugi najbolji strijelac kvalifikacija i najbolji košarkaš naše reprezentacije Mirza Teletović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, naši košarkaši večeras su u Tbilisiju savladali domaću selekciju Gruzije rezultatom 107:103. Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Teletović sa 25, Wright sa 23 i Mašić sa 21 poenom. Dvocifreni učinak imali su Kikanović sa 16 i Đedović sa 15 poena.

Posljednja utakmica očekuje nas u subotu protiv Rumunije u Sarajevu. Odlična prilika da se navijači zahvale igračima, selektoru Aci Petroviću i stručnom štabu naše reprezentacije.