Košarka
0

Warriorsi sa 16 pobjeda na startu sezone postavili novi NBA rekord

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Golden State Warriors, aktuelni šampion NBA lige, nastavio je svoj fenomenalni niz pobjeda na otvaranju ove sezone. Tim iz Oaklanda upisao je 16. uzastopni trijumf čime je postavio novi rekord NBA lige kada je u pitanju početak sezone.

U noći sa utorka na srijedu po srednjoevropskom vremenu 16. žrtva Golden Statea bili su Los Angeles Lakersi. Stephen Curry i društvo nisu imali milosti prema rivalu na putu do rekorda pobijedivši sa ubjedljivih 111:77. Pobjedom protiv Lakersa Warriorsi su oborili  rekord koji su prethodno sa po 15 uzastopnih pobjeda na startu sezone držali Houston Rocketsi u sezoni 1993/94 i Washington Capitalsi u sezoni 1948/49.

Curry, koji je prošle sezone bio najkorisniji igrač (MVP) NBA lige, ubacio je 24, Draymond Green je dodao 18, a Leandro Barbosa 13 poena. Na drugoj strani samo su trojica igrača uspjeli doći do dvocifrenog broja poena. Bili su to Julius Randle, Louis Williams i Larry Nance sa po deset koševa.

Golden State Warriorsi sada žele nastaviti svoj pobjednosni niz kako bi oborili rekord Lakersa iz sezone 1971/72. Oni su tada ostvarili 33 pobjede što je najviše uzastopnih trijumfa u istoriji NBA lige u bilo kojem dijelu jedne sezone.