Košarka
0

Vukoičić još četiri sezone u na klupi KK Bosne

FENA
Trener košarkaškog kluba Bosna ASA BHT Vlada Vukoičić danas potpisao novi ugovor sa Upravom kluba prema kojem će "Studente" predvoditi u narende četiri sezone.

Prema riječima direkora Bosne ASA BHT Admira Bukve, dogovor sa srbijanskim trenerom postignut je na obostrano zadovoljstvo.

¨Ime Vlade Vukoičića u trenerskim vodama regiona, ali i šire kotira kao jedno od najzvučnijih, a sa ovim ugovorom pravimo veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo i osovinu tima, ali naravno i da dovedemo nekoliko pojačanja koja bi trebala obradovati sve navijače Bosne. Šef stručnog štaba Bosne je, uistinu, u Sarajevu srčano prihvaćen i ova vijest obradovat će mnoge, jer se ovdje radi o vrlo kvalitetnom treneru, koji se pred sarajevskom publikom odlično pokazao i dokazao", kazao je Bukva.

Trener Vukoičić, koji je "studente" preuzeo početkom novembra prošle godine, izrazio je zadovoljstvo što će u naredne četiri ostati na kormilu kluba.

"Uprava je pokazala veliko povjerenje prema meni. Uspjeli smo da napravimo dogovor. Uvjeren sam da ćemo ga ispoštovati do karaja, a da će rezultati i uspjesi biti na obostrano zadovoljstvo", izjavio je Vukoičić.

Tridesetšestogodišnji Vukoičić je od 1994. do 2003. radio u omladinskim kategorijama FMP-a. U sezonama 2003/04. i 2004/05. radio je kao pomoćni trener, a od 2005. do 2008. je bio prvi trener seniorske ekipe. Nakon toga, trenirao je Hemofarm i belgijski Oostende.

Kao trener reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju na Univerzijadi 2003. godine, a u sezoni 2005/06. osvojio je titulu prvaka regionalne lige, na završnici koja je održana u Sarajevu.

Naredne sezone osvojio je Kup Srbije, i sa FMP-om izborio polufinale ULEB kupa, kao i prvo mjesto u regionalnoj ligi nakon regularnog dijela sezone. Na EP do 20 godina sa reprezentacijom Srbije 2007. godine osvojio je zlatnu medalju.