Košarka
0

Vlasnik NBA prvaka: Zabranimo našim igračima odlazak na OI

Totalsport
Mark Cuban (Foto: AFP)
Mark Cuban (Foto: AFP)
Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, aktualnih prvaka NBA lige, još se jednom žestokim rječnikom, bez autocenzure, obrušio na Međunarodni olimpijski odbor (IOC).

Već nekoliko proteklih sezona mladi je i ambiciozni vlasnik Mavericksa ulazio u verbalne napade na vodeće ljude olimpijskog pokreta zbog financijskog i fizičkog eksploatiranja njegovih, kao i ostalih košarkaša NBA klubova koji igraju na Olimpijskim igrama.

Konkretno, francuskog je beka Rodriguea Beauboisa zbog ozljede izgubio za pretprošlu sezonu nakon Svjetskog prvenstva u Turskoj, dok je Nowitzki pretrpio težak tjelesni šok nastupom na litavskom Eurobasketu krajem prošlog ljeta.

Razvidno je da Cuban baš i ne razlikuje olimpijski košarkaški turnir od Svjetskoga i Europskog prvenstva, no sasvim je jasno da nastavlja lobirati da NBA organizacija stavi veto na nastupe svojih igrača na najvećim svjetskim turnirima.

"Tamo neki dečki sjede u Olimpijskom parku, ti šupci, i uzimaju nam naše najbolje momke nizašto", rekao je Cuban u izjavi za ESPN dodavši:

"Mislim da je naše pristajanje na to sama suština gluposti. Ne razumijem zašto si dopuštamo da druge korporacije, poput Međunarodnoga olimpijskog odbora i njegovih sponzora, zarađuju desetke ili stotine miliona dolara preko naših leđa".

Cuban je istaknuo da je ovih dana o toim problemu pokušao razgovarati s povjerenikom natjecanja u NBA ligi Davidom Sternom, te da će od njega tražiti glasovanje po tom pitanju.

Dirk Nowitzki, 33-godišnji njemački reprezentativac, kojem će Cuban tokom ove sezone isplatiti 19.1 milion plaće, trenutno je u procesu rehabilitacije zbog kojeg će propustiti četiri NBA utakmice. Sam je njemački košarkaš, lanjski MVP doigravanja, priznao da je bila pogreška otići na Eurobasket nakon iscrpljujuće sezone u kojoj je Dallasu donio premijeran naslov prvaka.

NBA