Springfield
0

Vlade Divac nominiran za NBA Kuću slavnih

Totalsport
Vlade Divac
Vlade Divac
Poznate su nominacije za Kuću slavnih NBA lige u Springfieldu. Laureati će biti predstavljeni u klasi 2012. godine.

Poduži popis predvode legendarni košarkaši poput dvojca iz Golden State Warriorsa Mitcha Richmonda i Tima Hardawaya, kao i dvojice nositelja igre najbolje ekipe Indiana Pacersa u historiji – Marka Jacksona i Reggieja Millera.

Od trenera su najeminentnija imena na popisu Houstonov Rudy Tomjanovich, zatim Don Nelson, još jedan dugogodišnji zaposlenik Golden State Warriorsa, kao i Rick Pitino, koji je nominaciju zaslužio radom u univerzitetskoj košarci.

Od trenerskih imena atraktivna su također ona Paula Silasa i Paula Westphala. No, oni su svoje nominacije zaslužili kao igrači.

Na popisu su od bivših košarkaša također Maurice Cheeks, Spencer Haywood, Bernard King, Ralph Sampson, od generalnih menadžera Chicagov Jerry Krause, koji je u Bullse doveo Tonija Kukoča, a od trenerskih pomoćnika još jedan bivši Bull, John Bach.

Evropljane među nominiranima u klasi 2012. godine predstavljaju Srbin Vlade Divac, nekad košarkaš LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa, te Litavac Šarunas Marčiulionis, koji je najdulju i najuspješniju karijeru u NBA ligi također ostvario u Golden State Warriorsima.